Solpaneler har mange navne

Solpaneler og solcellepaneler, solfanger, kært barn har mange navne. På nettet ser vi mange navne nævnt for de samme produkter, så vi vil her slå fast, at vi sælger solpaneler med solceller i. Vi tror, at mange tænker på solcellepaneler, så de snakker om solpaneler.

Hvorfor hedder det et sol(celle)panel?

Det hedder det fordi det indeholder celler, som kan opfange solens stråler, og omforme deres energi til strøm. Strømmen kan du bruge i din husholdning. Hvis det skal være helt efter bogen, så er den korrekte betegnelse et solcellemodul, når vi tænker på de sorte rektangulære plader med glasoverflade, der ligger ovenpå taget. Når der er mange af dem, kaldes de et solcellepanel. Ligesom betegnelsen “instrumentpanel” i en bil. Der har man flere instrumenter sat op i et panel.

Hvor bruges solcellepaneler?

Vi sælger flere mærker af solcellemoduler. De er ret ens at se på, forskellene ligger hovedsagelig i, hvor mange watt de producerer og hvor længe de kan producere strøm i en vis mængde. Og de kan ligge ovenpå taget, de kan integreres i taget og de kan sættes op i et metalstativ på en bar mark. 

Kigger man nærmere på dem, ser man der er forskelle på farven og materialer. De sorte er typisk monokrystallinske, de blålige er polykrystallinske og så er der også tyndfilmspaneler at vælge.

Du kan læse meget mere om alle produkterne på de links, vi lægger op herunder. 

Links:

Se her et link en god oversigt over solcellepaneler og en lille guide til hvordan du vælger det rigtige til dit hus.

Se her et link til en side med komplette solcelleanlæg med batteri. På den måde kan du blive næsten selvforsynende med strøm og spare temmelig mange penge på elregningen. Bare se kolonnen med blå skrift, hvor besparelsen i det første år er fremhævet.

Se her et link til en side, som viser og forklarer om forskellige solcellepanelers præstationer og om invertere og skinnesystemer.