Tre typer solcellepaneler

Monokrystallinske solcellepaneler

Monokrystallinske solcellepaneler har en sort/blåsort eller mørkegrå overflade. De består mest af silicium (strandsand) og har en levetid på op til 40 år. En overvejende del af de danske private husholdninger vælger monokrystallinske solcellepaneler til deres tage pga. deres mere diskrete udtryk og stilrene design i forhold til polykrystallinske solcellepaneler. Historisk set har de haft en højere ydelse end polykrystallinske solcellepaneler, men det er efterhånden ved at udligne sig.

Aleo Solcellepanel for effektive solcelle anlægSOLCELLEKONSULENTEN har valgt at forhandle monokrystallinske solcellepaneler fra den tyske fabrik ALEO SOLAR, som er blandt Tysklands absolut stærkeste leverandører. Med over 5 millioner solgte paneler på verdensplan harALEO SOLAR et stort know-how inden for solcelleløsninger til tag og facader samt jordbaserede løsninger. Som noget helt unikt er alle garantier stillet direkte fra ALEO SOLAR. Det betyder, at det er producenten, som stiller garantien og dermed ikke kun forhandleren, hvilket kan sammenlignes med købet af en ny bil. ALEO SOLAR er tysk kvalitet, når det er absolut bedst. ALEO SOLAR har vundet flere tests i Tyskland for deres gode produkter.

aleo_logo

Polykrystallinske solcellepaneler

Polykrystallinske solcellepaneler har en blå/blålig overflade. De består også mest af silicium (strandsand) og har ligeledes en levetid på op til 40 år.
Den blå farve skyldes fremstillingsprocessen, som er mere simpel og fragmenteret. I Danmark vælges de overvejende til installationer på fabrikker og steder, hvor de ikke er synlige. I Sydeuropa og andre varmere steder i verden vælges polykrystallinske solcellepaneler ofte pga. pris og det faktum, at de tåler lidt højere temperaturer.
Polykrystallinske solcellepaneler er ca. 10 % billigere end monokrystallinske solcellepaneler, og ydelsen er næsten på niveau i dag.

polykrystallinsk solcelle eurenerSOLCELLEKONSULENTEN  forhandler polykrystallinske solcellepaneler fra spanske Eurener, norske REC og tyske WINAICO.

 

Tyndfilmspaneler

I det Japanske Solar Frontier har trukket sig ud af EU og vi ikke har kunne finde en alternativ leverandør som vi tør stole på også er på marked og 5 eller 10 år har vi valgt at droppe tyndfilm. Vi har de sidst år set alt for mange producenter kommer og gå til at vi vil anbefale tyndfilm.

CIS-tyndfilm, det nye sorte – så at sige. CIS står for cobber (C), indium (I) og (S) for selenium og er en forholdsvis ny teknologi, som har nogle egenskaber, der gør disse solpaneler interessante. CIS-modulernes enestående egenskaber, så som ”light soaking”-effekten, der betyder, at de stiger i effektivitet i den første tid (2 år) efter installation. Modulerne har ligeledes en høj skyggetolerance og god omsætning af svagt lys, som medfører, at panelerne også giver et højt udbytte under svære forhold som for eksempel øst-vest-løsninger eller ugunstige vinkler.CIS_solarpanels

Solar Frontier kan som nogle af de eneste tyndfilmsproducenter dokumentere denne høje effekt. Solar Frontier har salgs- og servicekontor i Europa. Som en ekstra, miljøvenlig egenskab har det vist sig, at CIS-tyndfilmspaneler henter deres egen mængde energi ind (under fremstillingen) inden for et år.
Panelerne har desuden en høj temperaturstabilitet, der betyder, at de næsten ikke mister effektivitet – selv når solen om sommeren viser sig fra sin bedste side.

Det afgørende sprøgsmål: Hvilket solcellepanel/anlæg skal jeg vælge?

SOLCELLEKONSULENTEN har opstillet hundredevis af solcelleanlæg i Danmark – til private, store virksomheder og offentlige institutioner – så du kan trygt vælge os som din samarbejdspartner. For at finde den mest optimale løsning arbejder vi med følgende parametre:

 • Hvor stort er dit årlige el-forbrug i kWh?

 • Hvor stor tagflade er der adgang til i kvadratmeter?

 • Hvor stor hældning har taget? Er det fladt eller skrånende?

 • Hvilket tidspunkter på dagen bruger du mest el?

 • I hvilken retning vender din bygning – syd, vest, nord, øst?

 • Er der træer eller bygninger, som kan skygge?

 • Hvor meget betyder design og det visuelle udtryk?

Ring til Solcellekonsulenten på tlf. 4844 4545

Info: Vidste du, at et gennemsnitsparcelhus sælges for kr. 56.000 mere med et
solcelleanlæg installeret end et tilsvarende parcelhus uden solcelleanlæg.

Skriv til Solcellekonsulenten

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden