Billige solcellepaneler slår revner

Tysk omhu slår ikke revner

Dårlig kvalitet og en lang bumletur fra Kina til Danmark kan medfører, at en række solcelleanlæg får problemer med ydelsen i de kommende år. Det mener både Danske Solcelleejere og seniorkonsulent på Teknologisk Institut.

Solcellemarkedet voksede voldsomt i 2011-2012, og i dag har vi godt 100.000 anlæg i Danmark. Da markedet boomede, kom flere producenter på banen. Vi fik en større konkurrence på pris – men også en større variation i kvalitet. Prisen havde en pris, kan man sige. Det er synligt nu og bliver det mere i de kommende år, hvor solceller af dårlig kvalitet vil halte efter på ydelsen, forudser Ivan Katic, seniorkonsulent hos Teknologisk Institut:

»Jeg tror, der i fremtiden vil komme flere problemer med mange solcelleanlægs effektivitet. I 2011-2012 blev langt de fleste solceller sat op, og der vil i reglen gå en del år, før skader på grund af dårlig kvalitet viser sig,« siger han.

Også foreningen Danske Solcelleejere ser skeptisk på fremtiden.

»Vi oplever en hel del dårlige paneler, og vi har tre medlemmer med produkter fra Kina, hvor panelerne har hvide plamager,« begynder Michael Hvitfeldt, formand for danske solcelleejere, og fortsætter:

»Det, vi ser, er bare starten. Anlæggene fra 2011-2012 begynder at ældes nu, og så opdager vi effekttab.« Læs hele artiklen her>>

Fugt under solcellepanelglas

Oplever du, at dit solcelleanlæg yder mindre, eller får du en fejlmelding via din inverter, som kan hedde “isolation failure”, så bør du kontakte din forhandler. Hvis du ikke kan det, så står SOLCELLEKONSULENTEN gerne til rådighed med vejledning. Vi har senest skiftet 28 solcellepaneler for en privat husstand i 8240 Risskov, hvor solcellepanelerne kortsluttede og derved ikke kunne levere strøm. Det paradoksale ved denne sag og andre, vi har arbejdet på, er, at den kinesiske leverandør stadig sælger solceller. Selskabet bag er rekonstrueret, således at garantien på solceller, der er få år gamle, ikke er noget værd. Det er det, vi kalder kina-finten.

Tyske Aleo Solar, som fremstiller solcellepaneler, har for længst taget konsekvensen og valgt at transportere alle deres solcellepaneler i oprejst stilling. Det betyder, at der kan være 30 % færre solceller i en lastvognscontainer, og at der dermed er en øget udgift til transport. Aleo Solar ser det ikke som en udgift, men som en investering, da mikroskader ungås. Disse skader kan opstå, når solcellepaneler transporteres i horisontal stilling. Du finder vores meget konkurrencedygtige priser på ALEO SOLARs solcellepaneler her>>

Solcellekonsulenten_arbejder