Vedligeholdelse af solcellepaneler

For at få det optimale udbytte af solcellerne bør solcellepanelernes overflader løbende tjekkes for urenheder og snavs; ellers kan solcellernes ydelse forringes betragteligt.
Modulerne rengøres kun med renset postevand (minus kalk, klor, mineraler m.m) eller opsamlet regnvand renset for større partikler. Almindeligt postevand kan også bruges, men kan dog give kalk- og kloraflejringer, som kan sætte sig i anti-refleksbehandlingen.

Der må ikke anvendes opvaskemiddel, skurepulver, blegemiddel, universalt rengøringsmiddel og andre typer af kemikalier eller slibemidler. Anvendes sådanne midler bortfalder din garanti på modulerne.
 Hvis det er strengt nødvendigt at anvende et rengøringsmiddel, skal det være specielt egnet til rengøring af glas.

Rengøringen foretages ved hjælp af specialudviklet rengøringsudstyr til solceller eller en vandslange, hvor der eventuelt er påmonteret en strålespids eller en sprøjtepistol. NB! Højtryksspuler må IKKE anvendes, da de hårde stråler ødelægger modulerne.

Til rengøring og eventuelt aftørring af solcellemodulerne anvendes en blød svamp, klud eller glassvaber. NB! Der må IKKE anvendes glasskrabere, ståluld eller andre skarpe genstande til rengøring af modulerne. Anvendes en eller flere af disse redskaber, bortfalder garantien på modulerne.
Rengør ikke selv modulerne, når solen skinner, da koldt vand på en varm overflade kan ødelægge glasset på solcellemodulerne. Rengør modulerne i gråvejr, om morgenen, aftenen eller når anlægget ligger i skygge.
Gå aldrig på solcellemodulerne, da de ikke er konstrueret til at modstå større vægtbelastninger. Endvidere kan solcellerne være glatte og udgør dermed en sikkerhedsrisiko.

Efterbehandling

Efterbehandling af solcellepaneler med eksempelvis nanoprodukter frarådes grundet dårlige erfaringer fra Tyskland. De fleste solcelleproducenter fraskriver sig i sådanne tilfælde deres garanti.

Er du i tvivl, så kontakt SOLCELLEKONSULENTEN på tlf. 75 76 17 00