Salg af solcellestrøm

Hvis du producerer mere el, end du forbruger, så kan du sælge din overskydende el til en produktionselleverandør. Dette er en nem proces, hvor du blot vælger din egen personlige produktionselleverandør, som du sælger din strøm til, hvorefter du tjener penge på din egen elproduktion.

Det er derfor en god forretning for dig, din privatøkonomi og miljøet at anskaffe sig et solcelleanlæg og sælge sin overskydende strøm. Det giver tilmed en god samvittighed.

Den aktuelle markedspris på el bestemmes på den nordiske elbørs Nord Pool, hvor priserne bliver fastlagt på baggrund af udbud og efterspørgsel. Typisk er elprisen højest om dagen, da forbruget også er højest, hvilket giver en fordel for solcelleejerne, som producerer mest af deres el om dagen. Der er flere forhold, herunder vejret, der direkte påvirker den såkaldte spotpris, og du kan nemt følge med i elprisens udvikling, som fastlægges hver time.

Så meget kan du tjene på din strøm

Der er gode penge at hente ved at sælge den strøm, som du ikke selv bruger. Faktisk kan du tjene 10.000-30.000 kr. i solcelleanlæggets levetid. Typisk er et solcelleanlægs levetid på 30 år, og det kræver naturligvis en vis vedligeholdelse undervejs, som bør fratrækkes din mulige indtjening.

Det kan være en rigtig god idé at investere i solcellepaneler. Du kan forvente et årligt afkast på 7-18%, og så er det en investering med lav risiko. Det er betydeligt bedre end at lade pengene stå i banken og sikrere end at investere i aktier eller obligationer. Samtidig mindsker du tilmed din elregning væsentligt – det er endda muligt at halvere din elregning.

Det er nødvendigt at vælge en produktionselleverandør, som du kan sælge din strøm til. Inden du vælger en leverandør, bør du være opmærksom på, hvilken kWh-pris leverandøren tilbyder dig. Derudover skal du forholde dig til, hvilken type abonnement du vil have og hvilke eventuelle gebyrer, der tillægges. Dette varierer hos de enkelte leverandører.

Hos Solcellekonsulenten vil vi helt klart anbefale Nettopower. Derfor har vi indgået et samarbejde med Nettopower, som tilmed også gør det super nemt for dig at tilmelde dit anlæg. Så kan du hurtigt begynde at tjene penge på den strøm dit anlæg producere.

Et eksempel på hvor meget du kan tjene på at sælge solcellestrøm

Du får i gennemsnit omkring 25 øre for hver kWh, som du sælger. Din elproduktion afhænger af, om du har et batteri eller ej, men du vil generelt sælge mellem 15-50% af din elproduktion. Her får du et vejledende eksempel. Hvis du har et solcelleanlæg, der producerer eksempelvis 5000 kWh om året, hvor du bruger 75% af produktionen, giver det et årligt salg på 312, 5 kr. Efter 30 år vil dette beløb dermed svare til 9375 kr. Her kan du se regnestykket:

(5000 – 75%) x 0,25 kr. = 312,5 kr.

312,5 kr x 30 = 9375 kr. efter 30 år

Vi har lavet en solcelleberegner, så du kan se, hvor meget du kan spare ved at etablere et solcelleanlæg.