Nu skinner solen også om natten

Mange danskere har fanget den med solcellerne, som en god idé på flere planer, så efterspørgslen stiger konstant. Så meget, at Solcellekonsulenten A/S mander op på ressourcesiden i direktionen for bedre at være i stand til at matche efterspørgslen og for at kunne indfri vore strategiske målsætninger. I  august tiltrådte Jacob Elgaard som salgsdirektør. Jacob Elgaard er uddannet el-installatør og kommer fra en stilling som salgschef hos DP Ventilation A/S i Århus. Vi ruster også op på B2B-siden med at uddanne yderligere 10 elektrikere fra EL:CON til at blive batteriinstallatører. Faktisk er det sådan, at vi alene nu har uddannet næsten 50 batteriinstallatører i Danmark.

Solcellekonsulenten A/S er, som en af de førende virksomheder i solcellebranchen, forrest i den stille daglige kamp om at hjælpe vores kunder med at blive grønnere og spare mange penge. Ud over det, nedsætter den enkelte sit CO2 forbrug ret markant, så det ringer i den grad ind på den grønne samvittighed at anskaffe sig et solcelleanlæg.

På netop batterifronten sker der meget nu. De innovative og kapitalstærke firmaer forsker på livet løs. Vi har indtil videre set meget smarte og langtidsholdbare batteriløsninger fra de store tyske firmaer Sonnen og Qcells. Nogle af batterierne derfra er så kvikke, at de lærer ejerens forbrugsmønster at kende og kan dermed vide hvornår, det skal gå på nettet og købe strøm og hvornår det skal oplade batteri i forhold til vejrudsigten – som det også har adgang til. Det er virkelig en hushjælp, der kan noget.
De kan begge oplade en elbil via en lader, der passer til bilen. Der er op til 10 års garanti og garanti for mange tusinde opladningscyklusser.

Sonnen Eco 8.1 batteriet er lige blevet optaget på dansk energis positivliste, en udmærkelse som letter godkendelsesproceduren ved installation.
I dag kan Solcellekonsulenten A/S levere batteripakker fra 4 – 1Mw, så spændet er pænt stort, lige fra et enfamilieshus til et større system til en mindre by eller til en virksomhed.

Ovenover alle herlighederne så har batteriet, den basale virkning, at man får meget mere ud af sit solcelleanlæg, fordi man nu kan gemme strømmen til man skal bruge den. Så virkningsgraden af anlægget stiger fra 30% til hele 70%. Også eksisterende solcelleanlæg kan opgradere til batteridrift.

Vi siger i branchen, at solen skinner også om natten, fordi solcelleanlægget nu kan disponere over indsamlet strøm, selvom solen er gået ned. I nær fremtid kan vi forvente endnu smartere løsninger, nu hvor batterierne for alvor er på vej ind. Om ikke så længe tipper vi, at batterierne er med til at definere et solcelleanlæg og at solcelleejere på en fællesvej med tiden kan komme til at låne eller sælge strøm til hinanden.

I branchebladet “Energy Supply” har vi med særlig fryd læst de redaktionelle indlæg og set indlæg fra interesseorganisationer, som behandlet både den positive udvikling omkring elbiler og senest om batteriers voldsomme effekt på virkningsgraden af solcelleanlæg. Nogle forudseende i branchen tænker højt, at der er spændende muligheder for fællesinvesteringer i kæmpebatterier på udvalgte steder i byen, så for eksempel også boligforeninger kan komme med. Hvis de hede ønsker om mange elbiler en dag bliver virkelighed, vil der som en konsekvens blive meget stor efterspørgsel på lokal opladning – og så mange megawatt kan det nuværende elnet ganske enkelt ikke levere. Her er det at det lokale batterilager kommer ind som redningsplanken.

Link til Sonnen Eco 8.1: Her 
Link til Energy Supply om batteri:  Her